Uppdatering av kyrkliga inventarieböcker

Med stöd av KUL-pengar startar projektet Uppdatering av kyrkliga inventarieböcker under hösten. Textilkonstnärer, formgivare och konsthantverkare, samt syföreningar med flera som levererat textila eller andra liturgiska föremål till Svenska kyrkans verksamhet, uppmanas att uppdatera och komplettera de uppgifter som förekommer eller saknas i samband med levererade föremål. Det pågår en översyn av upphovsbestämmelserna till konstnärliga verk. Därför är det angeläget att var och en med namn står knuten till eget föremål.

Hos pastorsexpeditionerna eller länsstyrelserna, kan man på plats studera eller beställa utdrag ur den senaste inventarieförteckningen eller inventarieboken. De kyrkliga inventarieböckerna är offentliga handlingar.

Projektets initiativtagare är KRO-medlemmen Marianne Bursie Wahlman, som gärna bistår med hjälp. Mer upplysningar hittas på www.ateljebursie.com.

Uppdatering av kyrkliga inventarieböcker pågår under hela hösten, till och med den 31 december 2010.  KUL står för KRO/KIF utveckling lokalt, och är dessutom inom ramen för KROs jämställdhetsarbete. I projektet ingår även att de som hörsammat uppmaningen hör av sig till Marianne Bursie Wahlman, per telefon: 08-755 99 05, brev: Yngvevägen 12, 182 64, Djursholm, e-post: marianne@ateljebursie.com eller på ansluten blogg, för närvarande under uppbyggnad. Eventuella erfarenheter, synpunkter eller problem som kan uppstå i samband med detta projekt, är av stor betydelse och tas emot för notering och ev hjälp. Att delta är kostnadsfritt.

Detta inlägg är publicerat i Uncategorized. Bokmärk permalink. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>